Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд попросив Казахстан заборонити імпорт продукції «Рошену»


Міністерство охорони здоров’я Казахстану отримало офіційного листа від Росспоживнагляду з проханням заборонити постачання на територію цієї країни кондитерської продукції української корпорації «Рошен», повідомило вчора агентство «Інтерфакс-Казахстан» із посиланням на представника казахстанського міністерства.

Як сказала головний експерт Комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ Казахстану Марал Рахімжанова, лист російської Федеральної служби нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини надійшов позавчора, хоча датований іще кінцем минулого місяця, 29 липня.

За її словами, наразі казахстанська сторона не коментуватиме цього і здійснюватиме власні дослідження.

На початку тижня голова цього ж казахстанського відомства повідомляв, що там перевірили на той час сім найменувань продукції «Рошену» і не виявили в них шкідливого бензапірену, про що стверджували в Росії.

Казахстан є членом Митного союзу з Росією, а також Білоруссю, й ці країни мають обмінюватися інформацією про виявлену шкідливу продукцію. В Білорусі, за повідомленнями, вже не знайшли підстав забороняти імпорт продукції «Рошену».

Саме 29 липня, коли був написаний лист до Казахстану, керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко вперше заявив, що заборонив постачання до Росії продукції «Рошену» через «недотримання заявлених параметрів», зокрема, за його словами, через наявність у молочному шоколаді шкідливого для людини бензапірену. Заборона стосується виробів чотирьох фабрик «Рошену», розташованих в Україні. В корпорації «Рошен» відкинули ці звинувачення, а в уряді України висловили бажання якнайшвидше почати переговори з російською стороною з цього приводу.
XS
SM
MD
LG