Доступність посилання

ТОП новини

Енергокомпанії США інвестуватимуть в Україну сотні мільйонів доларів – посол


Посол США пообіцяв сприяти енергетичній незалежності України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Посол США пообіцяв сприяти енергетичній незалежності України

Американські енергетичні компанії інвестуватимуть в Україну сотні мільйонів доларів. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Ми маємо дві великі американські нафтові компанії, які зацікавлені у співпраці з Україною – це ExonMobile та Chevrone, – сказав Пайєтт. – Вони хочуть принести кращі американські технології, ноу-хау та американські гроші в українських енергетичний сектор».

Наступним кроком, за словами Пайєтта, має бути завершення угоди про видобуток сланцевого газу з компанією Chevrone. «Що ж до ExonMobile, то зараз відбуваються переговори з урядом. Сподіваюся, що за пару років ми побачимо значні інвестиції – порядку сотень мільйонів доларів. Обидві ці американські компанії будуть створювати робочі місця в Україні, які дозволять Україні розвивати її природні ресурси у подальшому», – сказав посол США.

Новий посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт прибув до Києва 3 серпня. Він склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня, у приміщенні Держдепартаменту у Вашингтоні. Він є восьмим за рахунком послом США в Україні.
XS
SM
MD
LG