Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: реакція на паплюження прапора затрималася через протокольні причини


Посол США звинуватив гурт Bloodhound Gang у поганому смаку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00
Затримка з реакцією США на жест американського гурту Bloodhound Gang, член якого спаплюжив український прапор, була пов’язана з протокольними причинами, повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода новий посол США Джеффрі Пайєтт.

«Я не мав можливості відреагувати на це публічно, доки я не вручив копії вірчих грамот у Міністерстві закордонних справ. Це є вимогою протоколу, що доки я не вручу президентської вірчої грамоти МЗС, для мене не буде доречно робити публічні висловлювання. Це єдина причина, чому заява була відкладена. Причиною зволікання не були якісь сумніви з нашого боку. Я сподіваюся, що інцидент на цьому буде вичерпаний», – наголосив посол.

Він нагадав, що в МЗС сказав, що дії цього гурту є «недоречними, зневажливими і прикрими».

«США і Україна мають спільним те, що ми обоє є місцем, де цінується свобода висловлювань. Але свобода висловлювань не є вибаченням поганого смаку», – додав посол.

Як повідомляли в МЗС, Джеффрі Пайєтт засудив наругу над українським прапором позавчора, вручивши заступникові міністра копії своїх вірчих грамот.

Посол США в Росії засуджував аналогічний вчинок того ж члена американського гурту щодо російського прапора ще наприкінці минулого тижня.

Наприкінці минулого місяця бас-гітарист американського гурту Bloodhound Gang на концерті в Києві чи то мочився, чи то імітував сечопускання на державний прапор України, а перед тим на концерті в Одесі запихав собі у штани між ноги державний прапор Росії, куди гурт прибував наступними днями, імітуючи його використання як туалетного паперу.
XS
SM
MD
LG