Доступність посилання

ТОП новини

В МВС спростовують заяву Москаля про контрабандні електронні браслети


У МВС спростовують інформацію депутата Геннадія Москаля про те, що на екс-ректорі Податкової академії Петрові Мельнику був контрабандний електронний браслет.

«Це не є правда», − заявив у коментарі «Українській правді» в суботу начальник управління зв’язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

За його словами, МВС закупило 527 електронних засобів контролю, які складаються з двох частин – самого браслета та мобільного контрольного пристрою, схожого на мобільний телефон. Він запевнив, що закуплені пристрої ізраїльського виробництва високої якості, використовуються в Ізраїлі, США та більш ніж 10 країнах Європи. Бурлаков підкреслив, що електронні засоби контролю були закуплені офіційно на відповідних відкритих конкурсних торгах. На даний момент облаштовано 99 місць, на яких працюють оператори систем контролю.

Відповідаючи на питання, чи були раніше інциденти, коли люди скидали електронні браслети, він сказав: «Інциденти були, дехто скидав. Однак, коли людина намагається пошкодити або зняти браслет, одразу йде сигнал тривоги».

Разом з тим, прес-служба Москаля повідомила, що він почав власне депутатське розслідування щодо ситуації, що склалася з закупівлею електронних браслетів, котрі використовуються при домашньому арешті.
Депутат повідомляє, що за даними Вісника державних закупівель, МВС за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Беніш Джі Пі еС Україна» на постачання обладнання для системи електронного контролю.

«Йдеться про те, що за угодою придбано Тільки 856 електронних браслетів і таку ж кількість мобільних контрольних пристроїв! А де все інше? Де стаціонарні пункти моніторингу, мобільні ретранслятори, стаціонарні контрольні пристрої та інші речі, необхідні для ефективного забезпечення домашнього арешту?», − запитує Москаль.

Він також звертає увагу на те, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Мельнику було обрано 1 серпня, а браслет на нього вдягли лише 7 серпня.
XS
SM
MD
LG