Доступність посилання

ТОП новини

Після аварії на «Стиролі» на Донеччині встановлять незалежні датчики чистоти повітря


Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький сьогодні закликав роботодавців уважніше стежити за дотриманням техніки безпеки на своїх підприємствах і давати повну інформацію по викидах підприємств.

«Лише за минулий тиждень на виробництві загинуло 13 людей і 42 постраждали. Тобто 6 на «Стиролі», а ще 7 на інших. Співчуваю рідним та близьким», – зазначив Андрій Шишацький.

Він попросив перевірити умови праці й не допускати таких «диких випадків».

Голова облдержадміністрації також додав, що після аварії на горлівському хімічному заводі «Стирол» у Горлівці, Донецьку, Маріуполі й інших населених пунктах області, де працюють теплоелектростанції, з’являться спеціальні датчики, які показуватимуть рівень забрудненості повітря.

Андрій Шишацький наголосив, що це будуть незалежні дані, адже населення має володіти інформацією. За словами голови ОДА, через те, що промислові підприємства не зацікавлені в наданні повної та об’єктивної інформації про стан повітря і можуть приховувати різноманітні аварії, датчики і їх роботу треба фінансувати з бюджету. Зараз ведуться переговори з компанією «Сіменс» про придбання подібного обладнання.
XS
SM
MD
LG