Доступність посилання

ТОП новини

Газ не міг стати причиною вибуху в житловому будинку – «Луганськгаз»


Причиною вибуху в квартирі на вулиці Шевченка в Луганську, внаслідок якого дві людини загинули, а 60 тимчасово втратили дах над головою, є не природний газ, заявляє голова правління «Луганськгазу» Сергій Кузьменко.

За його словами, про це свідчить характер ушкоджень в епіцентрі події. «Для вибуху від природного газу необхідно, щоб усі вікна і двері в приміщенні були щільно зачинені, не було ніякого витоку і протягу. Враховуючи, що надворі літо, провітрюються всі квартири, складно уявити, що протягом тривалого часу кімната була ізольована від свіжого повітря. Крім того, на місці події не було горіння, це також свідчить про те, що побутовий газ у цьому разі не при чому», – цитує голову правління сайт «Луганськгазу».

Кузьменко також звернув увагу на знайдений в під’їзді потерпілого будинку пропановий балон. Як зазначено на сайті «Луганськгазу», такі балони використовують під час ремонту приміщень, зокрема для монтажу натяжних стель.

«Свої висновки про причини вибуху ми робитимемо, коли нам нададуть дозвіл увійти до зруйнованого будинку. Тоді «Луганськгаз» відразу розпочне експертизи», – зазначив Кузьменко.

Внаслідок вибуху, що стався вчора в житловому будинку в Луганську, загинули дві людини. Постраждали 26 людей. Зараз у лікарні залишаються четверо дорослих і четверо дітей. 12-річна дівчинка перебуває в комі, лікарі оцінюють її стан як стабільно тяжкий.
XS
SM
MD
LG