Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Росії розглядає справу постраждалого українського рибалки – консул


Прокуратура Росії почала розглядати справу потерпілого в результаті інциденту в Азовському морі 17 липня громадянина України Олександра Федоровича, після того як він ознайомився з матеріалами справи. Про це Радіо Свобода повідомив консул України у Ростові-на-Дону Василь Сердега.

«Станом на 12 серпня матеріали справи, яку порушив слідчий Первушкін зі Слідчого комітету Росії у Краснодарському гарнізоні, передані до прокуратури міста Новоросійськ. Це Азовсько-Чорноморська міжрайонна природоохоронна прокуратура. Вона протягом 10 днів має визначитись, чи передавати справу до суду, чи відправити її на дорозслідування. Наразі, прогнозувати щось ми не можемо, але ми продовжуємо наполягати, що громадянин України не має жодної вини, він має бути звільнений і відправлений на Батьківщину», – сказав Сердега.

Олександр Федорович закінчив ознайомлення з матеріалами слідства 9 серпня. Його адвокат – Вікторія Просвіріна – підготувала клопотання про припинення кримінального провадження проти Федоровича і вимогу надати йому право повернутись на територію України, повідомив Сердега.

Олександр Федорович – єдиний з рибалок, хто вижив після зіткнення риболовного катеру з прикордонним катером Росії у територіальних водах Росії в Азовському морі 17 липня. Четверо рибалок унаслідок зіткнення загинули.

Слідчий комітет Росії у Краснодарському гарнізоні порушив проти Федоровича кримінальне впровадження за фактом порушення правил кораблеводіння. Федоровичу також інкримінують незаконний вилов і видобуток риби у територіальних водах Росії.

До Росії з проханням повернути Федоровича на територію України звертались очільники міністерств юстиції і закордонних справ.
XS
SM
MD
LG