Доступність посилання

ТОП новини

Українські альпіністи підкорила Ельбрус в пам’ять про загиблих у Пакистані колег


Група українських альпіністів в пам’ять про загиблих у Пакистані харківських колег здійснила сходження на найвищу точку Європи, гору Ельбрус. Як повідомили у Харківському альпклубі, сходження завершилося вчора, 11 серпня, близько 13:00 за місцевим часом.

Учасники експедиції на честь 70-ї річниці визволення міста від німецьких військ підняли на вершині Ельбрусу прапор Харкова.
У альпклубі наголосили, що цей прапор планувалося підняти в червні на гору Нанга-Парбат у Пакистані, однак ця місія залишилася незавершеною через убивство харківських альпіністів.

«Традиційна серпнева експедиція на Ельбрус тепер щорічно проводитиметься в пам’ять про загиблих у Пакистані Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва», – додали у альпклубі.

3 серпня з Харкова на Кавказ вирушила група альпіністів. Учасники походу планували здійснити підкорення Ельбрусу в знак пам’яті про Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаева і Дмитра Конєва, яких 23 червня у базовому таборі на горі Нанга-Парбат у Пакистані розстріляли бойовики.
XS
SM
MD
LG