Доступність посилання

ТОП новини

Колишній український депутат просить притулок в Угорщині


Колишній український депутат Олександр Шепелєв і його дружина попросили притулок в Угорщині. Про це повідомляє сьогодні угорська газета Magyar Nemzet і прогнозує, що рішення суду у цій справі буде до середи.

В Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів, а його дружину у фінансовому злочині, вони це спростовують.

Раніше будапештський суд постановив, що Шепелєва мають видворити в Україну до 14 серпня. Його затримали у Будапешті на початку липня за ордером Інтерполу.

Шепелєв є колишнім депутатом БЮТ і Партії регіонів. Торік він балотувався за мажоритарним округом на Вінниччині як самовисуванець, але не пройшов до парламенту.

За оцінкою українського тижневика «Дзеркало тижня », Шепелєв цікавий для української прокуратури як людина, «здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Юлії Тимошенко» та для «одержання компромату на групи впливу в оточенні президента Віктора Януковича».

В українському представництві Інтерполу запевнювали Радіо Свобода, що у справах проти Шепелєва немає політичного підтексту.
XS
SM
MD
LG