Доступність посилання

ТОП новини

Представники забудовника вигнали противників забудови зі скверу в Києві


Сквер на вулиці Серафимовича на київських Березняках захопили представники забудовника, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Близько 100 людей в чорному, які представляються охоронцями і ховають обличчя від камер, перекрили всі входи до скверу, оточеного бетонним парканом. На будівництві, яке планується в сквері присутні ще близько півсотні будівельників.

Вони встановлюють металеві ворота на всіх входах до скверу. Крім того, територію оточили колючим дротом.

За даними кореспондента Радіо Свобода, на місці події присутні також близько 50 мешканців довколишніх будинків, які виступають проти забудови скверу. Вони закликають будівельників зупинити роботи.

Поблизу місця події присутні ще близько півсотні працівників міліції, але вони не втручаються.

Напередодні громадські активісти провели лежачу акцію перед входом до прокуратури Дніпровського району Києва, протестуючи проти будівництва у зеленій зоні на Березняках.

На вулиці Серафимовича забудовники раніше встановили двометровий бетонний паркан. Громадські активісти чергують там цілодобово. У сквері встановили 5 наметів.

Директор компанії-забудовника стверджує, що насправді ніякого скверу на Серафимовича немає. А на місці, де планується будівництво, збудують одноповерховий супермаркет з передбаченою проектом зеленою зоною.
XS
SM
MD
LG