Доступність посилання

ТОП новини

У Франції вимагають повторної експертизи для українця в справі про ДТП – МЗС


Прокуратура французького міста Нарбонна вимагає повторної психіатричної експертизи для громадянина України, якого підозрюють у провокуванні ДТП 11 серпня. Про це Радіо Свобода повідомила заступник голови департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко.

«Цю додаткову експертизу необхідно провести, щоб визначити ступінь хвороби і можливого кримінального переслідування й засудження громадянина України. Наразі вирішується питання щодо зустрічі консула України зі співвітчизником, про що попередньо домовлено з прокуратурою міста Нарбонн. Наш консул планує відвідати громадянина України для перевірки умов його перебування і заяв про винуватість», – сказала Ващенко.

Напередодні в ЗМІ з’явилася інформація про те, що громадянин України, пасажир автобуса зізнався в тому, що став винуватцем катастрофи автобуса на півдні Франції. Автокатастрофа сталася в районі міста Фіту в ніч на 11 серпня. При падінні автобуса з високого насипу загинули двоє осіб. До лікарні потрапили понад 30 людей, а всього в автобусі перебували 41 пасажир і троє водіїв (один з яких – громадянин України).

Вчора в МЗС повідомили, що українцеві у Франції призначили проведення психіатричної експертизи.
XS
SM
MD
LG