Доступність посилання

ТОП новини

У справі про тероризм у Дніпропетровську заявлені нові свідки


Акція протесту з вимогою провести об’єктивне розслідування справи про вибухи в Дніпропетровську, 21 лютого 2013 року
Акція протесту з вимогою провести об’єктивне розслідування справи про вибухи в Дніпропетровську, 21 лютого 2013 року
Захист обвинуваченого в тероризмі дніпропетровця Дмитра Реви в судовому засіданні заявив клопотання про виклик до суду низки свідків, не заявлених обвинуваченням. Про це сьогодні повідомила адвокат і сестра обвинуваченого Оксана Томчук.

За її даними, серед них особи, які були опитані як свідки на досудовому слідстві, – колеги Реви по роботі у штабі колишнього народного депутата України Михайла Соколова і сам екс-депутат.

Як зазначила Томчук, ще один свідок, якого не викликали до суду – товариш іншого обвинуваченого Віктора Сукачова, який приблизно у той же час, що і Рева, отримав смс від Сукачова зі змістом: «Ти як там? Живий? Дружина, діти окей?». Подібне смс-повідомлення від Сукачова на номер Реви обвинувачення вважає доказом його провини.

За її словами, також захист просить опитати у суді родичів Реви і його спільних із Віктором Сукачовим знайомих, які можуть дати характеристику його особи.

«Нікого із рідних і друзів Дмитра, хто був на допитах в СБУ, не пускають до зали судових засідань, саме на тій підставі, що вони як свідки будуть опитуватись в суді. А тепер прокуратура сумнівається, чи треба цих людей опитувати в суді», – повідомила сестра і адвокат Дмитра Реви Оксана Томчук.

Як зазначила Томчук, до суду також поки не викликали трьох колег Дмитра Реви, які в обвинувальному висновку вказані як особи, що вказують на вину підсудного.

Прокурори сьогодні своєї позиції щодо клопотання не висловили. «Прошу вас дати нам час ознайомитися з показами свідків», – заявила в суді сторона обвинувачення.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG