Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА просить в Росії пояснень щодо закону про пропаганду гомосексуалізму


Міжнародна федерація футболу (FIFA) попросила в Росії, яка у 2018 році буде приймати Чемпіонат світу з цього виду спорту, пояснень з приводу так званого «закону про пропаганду гомосексуалізму». У ФІФА зазначили, що статут асоціації передбачає «нульову терпимість проти дискримінації, серед іншого, за ознакою сексуальної орієнтації».

Раніше Міжнародний олімпійський комітет також заявив, що хоче отримати від Росії додаткові пояснення з цього приводу напередодні зимових Олімпійських ігор, що мають відбутися наступного року в російському місті Сочі. Російські урядовці заявляли, що під час Олімпійських ігор права спортсменів-гомосексуалів порушуватися не будуть, незважаючи на закон.

У Росії набув чинності закон, неофіційно відомий як «закон про пропаганду гомосексуалізму». Він, зокрема, вніс зміни в закон про захист дітей від інформації, яка завдає шкоди їхньому здоров’ю і розвиткові, заборонивши поширення серед дітей також інформації, яка «пропагандує нетрадиційні сексуальні відносини». Зміни внесені і до Кодексу про адміністративні правопорушення Росії: в нього внесли статтю про «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх», за порушення якої передбачені значні штрафи, а для іноземців також видворення з Росії.

Правозахисники критикують цей суперечливий закон, зокрема, й за те, що він фактично забороняє проведення гей-парадів та інших публічних акцій ЛГБТІ-спільноти, які теоретично можуть побачити діти.
XS
SM
MD
LG