Доступність посилання

ТОП новини

Переговори з Росією про Roshen відбудуться в п’ятницю – Присяжнюк


Україна і Росія в п’ятницю, 16 серпня, мають намір провести переговори щодо ситуації навколо постачання продукції кондитерської корпорації Roshen, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Я зустрічатимуся з Онищенком (голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко – ред.), а також переговори відбудуться на рівні експертів. Від нас поїде керівник санстанції, Держстандарту, ветеринарної служби – повний набір фахівців», – сказав Присяжнюк.

За його словами, українська сторона хоче почути аргументи російської сторони, оскільки переконана, що продукція Roshen відповідає всім стандартам.
Як заявив міністр, Україна готова надати російській стороні всі можливості для суворого моніторингу кожної партії продукції Roshen у разі відновлення поставок на російський ринок.

Росія запровадила заборону на імпорт продукції Roshen наприкінці липня, заявивши, що виявила у кондитерських виробах бензапірен, що має канцерогенні властивості.

Перевірку якості продукції Roshen також провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн ніяких порушень поки що не виявили.
XS
SM
MD
LG