Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук хотів зробити Януковичу прикрість, а зробив послугу – Герман


Ганна Герман: Медведчук засумував за публічною дискусією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук мимоволі зробив корисну справу для президента Віктора Януковича в справі євроінтеграції. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«Я думаю, що дискусія, яку нам нав’язав Віктор Медведчук, вона дуже корисна для нашого суспільства, вона згуртує наше суспільство, вона згуртує навколо президента України всіх єврооптимістів, всіх людей доброї волі, які не хочуть різкого повороту назад основного напряму української зовнішньої політики. І я думаю, що Медведчук, думаючи, що зробить Януковичу якусь прикрість, насправді зробить йому дуже корисну справу, бо він згуртує навколо нього людей, які справді підтримують президента в євроінтеграційному напрямі розвитку України», – заявила Герман.

За її словами, Медведчук засумував за публічною дискусією, тому виступає із заявами на тему євроінтеграції.

«Мені звичайно приємно, що Віктор Володимирович читає мої скромні думки такий знаменитий юрист, багатий чоловік, читає думки такої скромної людини, як я, і пробує зі мною дискутувати. Я думаю, що він просто вже засумував, заскучав за публічною дискусією, за публічним життям, і це добре, це приємно, коли люди в Україні мають право вільно, публічно висловлювати свої думки. Віктор Володимирович вважає, що Україна не повинна йти до європейських стандартів. Я і, як мені здається, судячи з останніх соціологічних досліджень, більшість українців, вважаємо, що це єдиний шлях для українського майбутнього», – заявила позаштатний радник президента.

Вона також висловила сумнів у тому, чи Віктор Медведчук питав народ, чи він не хоче в Європу.

Нещодавно Медведчук у своєму блозі заявив, що лише український народ може вирішувати, яким інтеграційним курсом іти Україні. Приводом для цього стала реакція Ганни Герман на слова регіонала Олега Царьова, який в інтерв’ю «Форбсу» сказав, що має висновок юристів про невідповідність Конституції угоди про асоціацію, яку Україна планує підписати з ЄС.

За словами Герман, народ України делегував своє право визначати, куди прямує держава, депутатам вищого законодавчого органу. «Таким чином, європейський пріоритет у зовнішній політиці України не є узурпацією владою влади народу, як каже Медведчук, а прямим наслідком волевиявлення народу», – сказала депутат.
XS
SM
MD
LG