Доступність посилання

ТОП новини

Розгін акції в Єгипті: від 13 до кількох сотень людей загинули


Розгін акції в Єгипті: від 13 до кількох сотень людей загинули
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Міністерство охорони здоров’я Єгипту заявляє про 13 загиблих, зокрема 5 поліцейських, сьогодні внаслідок розгону акції прихильників скинутого президента Мухаммада Мурсі. Ще 67 людей, за цими даними, поранені.

Водночас у «Мусульманському братстві» Мурсі кажуть про кілька сотень загиблих.

За даними ж Міністерства внутрішніх справ країни, жоден демонстрант не загинув. У відомстві кажуть, що сили безпеки діяли з «максимальною стриманістю». Водночас, як заявили в міністерстві, загинули щонайменше двоє поліцейських.

«Мусульманське братство» закликало людей вийти на вулиці, щоб «зупинити різню».

За даними державного телебачення Єгипту, понад 200 людей заарештовані.

Залізничне перевезення в країні тимчасово зупинили, ймовірно, щоб не дати можливості прихильникам Мурсі приїхати до Каїра.

За повідомленнями, під час сутичок репортера «Голосу Америки» витягли з авто, поліція затримала його на деякий час. Водночас його колегу побили.

У світі вже відреагували на події в Єгипті. Європейський союз закликав владу країни проявити стриманість. Як заявив Майкл Манн, речник верховного представника ЄС з закордонних справ Катрін Аштон, повідомлення про загиблих і поранених «викликають надзвичайну стурбованість».

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле закликав тимчасовий уряд Єгипту і прихильників Мурсі обрати діалог, а не конфронтацію.

Сьогодні сили безпеки Єгипту провели операцію з розгону двох таборів прихильників скинутого президента Мухаммада Мурсі.

До мечеті Рабаа ель-Адавіа і в район площі Нагда направили техніку, для розгону маніфестантів застосовували сльозогінний газ.

Акції протесту почалися близько шести тижнів тому після того, як 3 липня військові усунули Мурсі з посади глави держави. Цим подіям передували масові антиурядові акції. Їх учасники висловлювали незадоволення діями президента-ісламіста і його оточення. Починаючи з 3 липня в сутичках загинули понад 250 людей.
XS
SM
MD
LG