Доступність посилання

ТОП новини

Газета «Експрес» висунула ультиматум податківцям і обіцяє протести


Близько 30 працівників редакції «Експрес» провели попереджувальний протест перед будинком головного управління Міндоходів і зборів у Львівській області.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони залишили банер із зображенням міністра Клименка і написом: «Податківці порушують закон. Стоп чупакабрам!»

Журналісти оприлюднили і передали податківцям ультиматум, вимагаючи упродовж 48 годин, з 12:00 14 серпня 2013 року «беззастережно припинити будь-які незаконні дії, які блокують чи обмежують діяльність шести підприємств, що здійснюють випуск у світ газети «Експрес», десятків інших популярних газет і журналів України, притягти до відповідальності посадових осіб, причетних до організації тиску на газету «Експрес», і назвати публічно їхні прізвища».

Після завершення зазначеного в ультиматумі терміну «Експрес» обіцяє вдатися до акцій протесту.

Головний редактор газети Ігор Починок відмовився від коментарів на 48 годин. Відтак невідомо, чи сьогодні підприємства газети мають доступ до реєстру податкової служби.

Водночас прес-служба Міндоходів на запит Радіо Свобода щодо ситуації довкола шести підприємств «Експресу», які, за даними газети, від 12 серпня не мають доступу до Єдиного реєстру податкових накладних, відповіла, що «жодних дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, що видають газету, зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, співробітниками Міністерства доходів і зборів України не здійснювалося».

У прес-службі відомства запевняють, що сьогодні всі підприємства «Експресу» мають можливість безперешкодно зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі. У Міндоходів пояснили, що офіційних скарг від підприємств до них не надходило.

Однак цю інформацію «Експрес» спростовує, показавши письмові скарги шести підприємств, які надіслали податківцям 12 серпня, у день виникнення проблеми, а також продемонстрували квитанції від 12 серпня, коли підприємства «Експресу» не мали доступу до Єдиного реєстру податкових накладних.

Схожа ситуація вже була в травні, коли підприємства «Експресу» також заявляли, що не мали доступу до Єдиного реєстру упродовж 16 днів.
XS
SM
MD
LG