Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді шахтарі протестували проти затримок зі страховими виплатами


У Павлограді на Дніпропетровщині в середу близько 150 шахтарів-регресників (інвалідів, які отримали травми на виробництві) вийшли на акцію протесту до міськрайонної прокуратури, протестуючи проти затримки виплати їм щомісячних страхових перерахувань. Про це Радіо Свобода повідомили учасники заходу.

За інформацією шахтарі-інвалідів, скандуючи «Де наші гроші?» та «Винних до відповідальності», вони пройшли вулицями міста і провели мітинг під прокуратурою.

Як зазначив Радіо Свобода голова обласного об’єднання інвалідів праці та постраждалих на виробництві «Мир» Сергій Шубников, наразі казначейство з невідомих причин майже на місяць затримує страхові виплати інвалідам, які направляються з Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

«Договірні зобов’язання порушені, наразі з 30 мільйонів гривень шахтарям Павлограда виплачено лише близько 10 мільйонів. Ми підозрюємо, що наші кошти використовують не за призначенням. Ми вже спрямували телеграми до президента України, прем’єр-міністра та Міністерства фінансів України, де попросили з’ясувати ситуацію», – сказав Сергій Шубников.

У Павлоградській міськрайонній прокуратурі в середу пікетувальникам пообіцяли провести перевірку затримок з виплатами. Між тим павлоградські шахтарі-регресники заявили, що готуються провести акцію протесту в Києві. Вона запланована на 20 серпня. У понеділок павлоградські шахтарі-регресники, невдоволені затримками з виплатами, провели попереджувальну акцію «Зебра» (протягом приблизно півгодини вони ходили по пішохідному переходу, перекривши рух на перехресті центральних вулиць міста), а у вівторок – пікетували місцеве відділення державного казначейства.
XS
SM
MD
LG