Доступність посилання

ТОП новини

В обмеженні Росією українського експорту є політичний тиск – Міжнародна торговельна палата


В обмеженні Росією українського експорту присутній політичний тиск, викликаний намірами Києва підписати Угоду про асоціацію з ЄС і зменшенням імпорту російських енергоносіїв в Україну. Так ситуацію, що склалась у торговельній співпраці двох країн, прокоментував віце-президент Міжнародної торговельної палати в Україні Ігор Гресь.

«Росіяни заборонили ввезення на свою митну територію усього експорту з України. На мій погляд, це пов’язано з наміром України підписати найближчим часом Угоду про асоціацію з Євросоюзом, яка відчинить українським виробникам двері на європейський ринок. Мабуть, нині присутній політичний тиск Росії, спрямований на те, щоб Україна вступила до Митного союзу», – сказав Гресь.

Вчора прес-служба Федерації роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час заблокувало постачання товарів з України.

Водночас речник Міністерства доходів і зборів України повідомив Радіо Свобода, що митні пости відомства працюють у штатному режимі. У прес-службі російської митниці ситуацію не коментували.
XS
SM
MD
LG