Доступність посилання

ТОП новини

Факти порушень експортерами законодавства Росії або Митного союзу не підтверджені – Мунтіян


Україна дотепер не одержала від Росії офіційного підтвердження порушення українськими експортерами норм законодавства Російської Федерації або Митного союзу. Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з посиланням на урядового уповноваженого України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами – учасниками СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об’єднаннями Валерія Мунтіяна.

«Такі документи російська сторона не надала», - цитує прес-служба Мунтіяна.

Водночас, на його думку, не можна говорити про те, що проблеми з ввезенням українських товарів до Росії є результатом якихось обмежувальних заходів – в цьому випадку йдеться скоріше про процедурні моменти.

«Справді, є загальноросійський профіль ризику на етапі реєстрації декларації і певний перелік підприємств, але сказати, що це (проблеми при ввезенні українських товарів) має масовий характер і є підтверджуючі документи, згідно якими до цього переліку внесені українські підприємства або товари, сьогодні не можна. Таких документів ми сьогодні не маємо», – наголосив Мунтіян.

Як повідомляє російська агенція «Прайм» з посиланням на представника Російської залізниці, близько тисячі вагонів накопичилися останнім часом на підходах до російсько-українського кордону.

14 серпня Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. У російському кабінеті міністрів заявили, що рішення на рівні уряду Росії щодо регулювання імпорту українських товарів не ухвалювалися.
XS
SM
MD
LG