Доступність посилання

ТОП новини

Регіони мають достатньо вакцин для щеплень дітей – МОЗ


Регіони мають достатньо основних вакцин для проведення планових щеплень дітей першого року життя, дошкільного і шкільного віку. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов.

«Поставки здійснюються відповідно до затверджених графіків упродовж року. І протягом липня серпня помітно активізуються, згідно з правилами, за якими відбуваються тендерні закупівлі», – зазначив він.

За словами Толстанова, наприкінці липня і на початку серпня регіони отримали близько 326,6 тисячі доз вакцини для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гемофільної інфекції і поліомієліту. Водночас протягом першої половини серпня цієї вакцини поставлено майже 88 тисяч доз, а до кінця місяця очікується ще трохи більше 262 тисяч, зауважив заступник міністра.

«У липні регіони також отримали вакцину для профілактики кору, паротиту і краснухи. Водночас регіони повністю забезпечені вакциною для профілактики поліомієліту (інактивованої). Також регіони забезпечені вакциною для профілактики БЦЖ і БЦЖ–М (для новонароджених недоношених, які мають відповідні вади)», – додав Толстанов.

При цьому він наголосив, що у разі виникнення проблем із забезпеченням окремими вакцинами окремих регіонів, МОЗ оперативно шукає шляхи для здійснення перерозподілу з інших регіонів
XS
SM
MD
LG