Доступність посилання

ТОП новини

Україна подумає, чи звертатися в СОТ через дії митниці Росії – Прасолов


Український уряд у понеділок, 19 серпня, підготує чіткий план дій щодо проблем з українськими товарами на російській митниці, який може містити звернення до СОТ. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

За його словами, український прем’єр Микола Азаров доручив створити робочу групу з широкого спектру питань українсько-російської взаємодії, зокрема, це стосується проблем із ввезенням українських товарів до Росії.

«Прем’єр-міністр окреслив завдання, щоб у понеділок ми розробили чіткий план дій, який має привести до вирішення тих питань, які виникли сьогодні на митному кордоні між Росією і Україною», – сказав міністр.

Як заявив Прасолов, на даний момент в Росії ще триває засідання ради Євразійської економічної комісії, на якій українська делегація планувала порушити питання про проблеми з поставками українських товарів.

Цього тижня прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба Росії з 14 серпня внесла до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. В уряді Росії заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба, а на рівні кабміну жодних рішень не було.

Сьогодні в телефонній розмові зі своїм російським колегою президент України Віктор Янукович висловив занепокоєння процесами, що відбуваються при митному оформленні вантажів під час перетину українсько-російського кордону.
XS
SM
MD
LG