Доступність посилання

ТОП новини

Росія змінила стратегію із залучення України у євразійський простір - ЗМІ


Росія втілює стратегію з недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, яку розробили радник президента Росії Сергій Глазьєв та екс-керівник адміністрації президента України Віктор Медведчук. Про це пише видання «Дзеркало тижня. Україна», посилаючись на свої джерела і друкує текст документа.

Підтвердження його достовірності з незалежних джерел немає, Радіо Свобода чекає на відповідь, зокрема, Віктора Медведчука.

За даними видання «Дзеркало тижня. Україна», Росія вирішила застосувати економічні важелі впливу на Україну після того як отримала інформацію про те, що тюремне ув’язнення Юлії Тимошенко в очах Німеччини більше не є непереборною перешкодою для підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Як пишуть Юлія Мостова і Тетяна Силіна, проаналізувавши зміст українського телеефіру на тему євроінтеграції, у Москві дійшли висновку, що вперше програли інформаційну війну в Україні.

«Наносячи удар по найбільших українських товаровиробниках, які експортують продукцію до Росії, Москва має намір створити істотні проблеми їхньому бізнесу, тим самим змусивши власників втихомирити свої ЗМІ, що розперезалися, і зажадати від керівництва України відмовитися від асоціації з ЄС на користь Митного союзу», – зазначає видання.

Крім «нейтралізації» і «послаблення» медійного впливу євроінтеграторів, Росія прагне сформувати «впливову мережу проросійських громадсько-політичних сил, здатних стримувати українську владу від несприятливих для Росії дій», мовиться у тексті «Про комплекс заходів зі залучення України в євразійський інтеграційний процес».

Кадровою основою цього можуть стати регіональні лідери Південної і Східної України, парафіяни УПЦ, актив дружніх до Росії громадських організацій, а також «проросійськи налаштовані члени Партії регіонів, що втрачає популярність», а ключову роль може відіграти «Український вибір» Віктора Медведчука, мовиться у тексті.

Віктор Медведчук послідовно виступає за вступ України до Митного союзу, у липні президент Росії Володимир Путін відвідав конференцію, яку він організовував – «Православно-слов’янські цінності – основа цивілізаційного вибору України».
XS
SM
MD
LG