Доступність посилання

ТОП новини

У Femen знову заявляють про побиття і вимагають охорону


Консультант руху Віктор Святський після минулого побиття
Консультант руху Віктор Святський після минулого побиття
Рух Femen заявляє про чергове побиття своїх активістів.
Як повідомляє його прес-служба, близько 17 серпня близько 21 години вечора в Одесі на активісток Ганну Гуцол, Олександру Шевченко і консультанта руху Віктора Святського «напали співробітники українських спецслужб і жорстоко побили».

Активісти Femen були перехоплені групою людей на виході з під’їзду одного з одеських будинків. Прес-служба стверджує, що напад було вчинено «за відпрацьованою схемою»: за ними вели попереднє спостереження і, підібравши зручний момент, здійснили напад.

Потім злочинці зникли на автомобілі з водієм, який очікував своїх колег біля місця скоєння злочину.

Всі 3 члени руху Femen були госпіталізовані службою швидкої допомоги і доставлені до Шевченківського райвідділу міліції Одеси для дачі пояснень у кримінальній справі про напад і побиття.

Рух вимагає від міністра МВС Віталія Захарченка приставити до активістів Femen цілодобову охорону.

«В іншому випадку активістам Femen загрожує смертельна небезпека, відповідальність за яку неминуче ляже на силові структури України», − йдеться в повідомленні.

Кілька тижнів тому лідер руху Ганна Гуцол була побита в одному з київських кафе, також Святский був жорстоко побитий, 3 активістки Femen разом з російським фотокореспондентом Дмитром Костюковим «були побиті спецслужбами, а після того насильно утримувалися співробітниками міліції в одному з відділів» .
XS
SM
MD
LG