Доступність посилання

ТОП новини

Сесію Київради закрили після майже 15 хвилин засідання


«Беркут» під стінами Київради
«Беркут» під стінами Київради
Секретар Київради Галина Герега закрила сесію міської ради, яка сьогодні тривала близько 15 хвилин.

За цей час депутати встигли проголосувати п’ять постанов, а також звернення до Верховної Ради України з розгляду питання про призначення виборів Київської міської ради і визначення терміну їх проведення.

Всі документи ухвалили одноголосно (за проголосували 76-79 депутатів з 79, що зареєструвалися в залі).

Водночас народний депутат фракції «Батьківщина» Олександр Чорноволенко повідомив, що депутати Київради від більшості були в залі засідань Київради вже о 8 ранку.

Чорноволенко додав також, що опозиційні депутати Київради не були попереджені про такий ранній збір і тому, коли прийшли до заявленого початку роботи сесії, вже не змогли потрапити на засідання Київради.

Як заявили в прес-службі Київської міської держадміністрації, з посиланням на Герегу, скликаючи сьогоднішнє засідання, вона діяла законно.

Тим часом, близько тисячі людей пікетують будівлю Київради. Представники профспілок вимагали від влади працювати і проводити засідання, в той час як прибічники опозиції мітингували проти такого засідання, називаючи його нелегітимним.

На першому поверсі Київради сталася бійка між народними депутатами і «Беркутом». Міліція оточила будівлю Київради й не пускала депутатів Київради від опозиції й депутатів Верховної Ради в Київраду. Після тривалих прохань і розмов народні депутати спробували силою пройти оточення міліції й пройти до Київради. «Беркут» намагався перешкодити народним депутатам потрапити в будівлю, через що сталася сутичка.

Народні депутати були заблоковані на першому поверсі будівлі Київради.
Київрада вирішила провести сесію 19 серпня, заявляючи, що його проведення необхідне для забезпечення нормального функціонування міста в період до виборів у Києві.
XS
SM
MD
LG