Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі електронні браслети не знімають, бо розуміють наслідки – МВС


Петро Мельник, який втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет
Петро Мельник, який втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет
В Ізраїлі 1800 осіб, які перебувають під слідством, носять електронні браслети, при цьому вони розуміють, що знімати браслет не можна. У надійності браслетів в Ізраїлі сумнівів немає. Так, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум прокоментувала скандал, що виник в Україні із втечею екс-ректора Університету податкової служби Петра Мельника з-під домашнього арешту.

«Електронні браслети носять особи, які розуміють, що вони перебувають під арештом – вони воліють перебувати вдома з електронним браслетом, а не сидіти у в’язниці. Спершу цих людей у нас перевіряють психологи і соціальні працівники, які мають підтвердити, що ця людина може носити електронний браслет, а сам заарештований розуміє, що якщо він браслет зніме, то потрапить у в’язницю», – зазначила Кіршенбаум.

27 липня міліція затримала ректора Податкового університету за підозрою в отриманні хабара. Згодом суд обрав Мельнику, який скаржився на проблеми з серцем, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Ректор обвинувачення на свою адресу називав провокацією і заявляв про свою невинуватість.
Пізніше Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. Міністерство внутрішніх справ оголосило його в розшук.

Печерський райсуд Києва 12 серпня дав дозвіл на затримання колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника, підозрюваного в хабарництві.
XS
SM
MD
LG