Доступність посилання

ТОП новини

Справу проти екс-мера Черкас розгляне київський суд


Сергій Одарич
Сергій Одарич
28 серпня відбудеться перше засідання Шевченківського районного суду Києва щодо розгляду кримінальної справи проти екс-мера Черкас Сергія Одарича.

На початку серпня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ за клопотанням Сергія Одарича переніс розгляд справи у Шевченківський райсуд міста Києва.

«Наша сторона звернулася до Вищого суду з проханням розглянути справу в будь-якому суді за межами Черкаської області. На нашу думку, неможливо в межах Черкаської області забезпечити об’єктивний і неупереджений розгляд справи у зв’язку з тим, що по цій справі десятки суддів виносили ті чи ті рішення. Більше того, я тривалий час виконував обов’язки міського голови і, відповідно, у мене періодично виникали конфліктні ситуації із суддями, зокрема керівництво Соснівського і Придніпровського райсуду дуже незадоволене моєю позицією стосовно реорганізації всіх державних підрозділів і служб», – зауважив Одарич.

Водночас було ще й клопотання прокуратури області. За словами Сергія Одарича, вони просили розглянути справу не в Черкасах, а в одному з районів Черкаської області.

«Вони розуміли, що в Черкасах не вдалося знайти жодного судді, який би виніс запропонований вирок, з іншого боку пану Тулубу дуже б не хотілося, щоб тут у Черкасах відбувалися якісь події в судах і черкасці безпосередньо слідкували за ходом розгляду справи. Вони сподівалися заслати в якесь Монастирище, де є підконтрольний суддя, який зможе оголосити наперед заготовлений вирок», – додав Одарич.

Сергію Одаричу інкримінують незаконне звільнення працівників міськвиконкому у 2007-2008 років, через що міському бюджетові завдано збитків на загальну суму майже 600 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG