Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає від Пшонки покарати беркутівців, винних у побитті депутатів


Бійка під Київрадою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
Народні депутати від фракції «Батьківщина» вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки розслідувати побиття парламентаріїв сьогодні під час проведення позачергової сесії Київської міської ради.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», про це йдеться у депутатському зверненні, поданому до Генпрокуратури. У документі наголошується, що в день проведення позачергової сесії будівля Київської міськради була оточена кордоном співробітників правоохоронних органів, зокрема спецпідрозділу «Беркут».

У прес-службі зазначили, що парламентарії, пред’явивши власні посвідчення народного депутата України, звернулися до зазначених осіб із вимогою надати свої службові посвідчення, пояснити причину їхнього перебування і допустити їх до будівлі міської ради.

«Зі свого боку, бійці спецпідрозділу «Беркут», застосовуючи грубу фізичну силу, заблокували доступ народних депутатів до приміщення Київради, порушивши положення статті 17 закону України «Про статус народного депутата України», яка гарантує право безперешкодно відвідувати органи державної влади й органи місцевого самоврядування», – йдеться в повідомленні.

«Унаслідок таких відверто незаконних і злочинних насильницьких дій народним депутатам Олені Кондратюк, Андрію Іванчуку, Віталію Яремі, Роману Чернезі, Едуарду Леонову було завдано побоїв, депутата Степана Кубіва госпіталізували з тілесними ушкодженнями», – заявляють у «Батьківщині».

У зв’язку з цим народні депутати з фракції «Батьківщина» вимагають від Генпрокуратури відкрити кримінальне провадження стосовно співробітників правоохоронних органів. «Вважаємо, що такі дії співробітників міліції координувало найвище керівництво правоохоронних органів держави, зокрема міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко і секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Клюєв за прямою вказівкою президента України Віктора Януковича», – наголошується у зверненні.

Крім цього, народні депутати з фракції «Батьківщина» вимагають відсторонити від посад міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і секретаря РНБО Андрія Клюєва на період проведення відповідного розслідування.

Сьогодні Київрада провела засідання, яке тривало менше 15 хвилин. Опозиція називає цю Київраду нелегітимною і вимагає нових виборів цього року. Влада захистили приміщення Київради кордоном міліції та людьми спортивної зовнішності.

Під стінами Київради мітингували прихильники проведення сесії – представники профспілок, і противники засідання – опозиційні депутати і їхні прибічники.

На вулиці під будівлею міськради і на її першому поверсі сталися сутички між «Беркутом» і народними депутатами, які намагалися пройти на засідання.
XS
SM
MD
LG