Доступність посилання

ТОП новини

«Самогубчий крок» України зробить Росію ще жорсткішою (світова преса)


Міжнародна преса розповідає, що останні коментарі російських представників свідчать про політичні причини проблем українських експортерів на російському ринку. Також можна прочитати про проблеми українських моряків у Лівії та про скарги руху Femen на напади на них.

The Wall Street Journal пише, що останні коментарі Сергія Глазьєва, чільного радника російського президента, підтверджують політичні причини торговельних проблем між Україною та Росією.

У статті подана цитата посадовця: «Ми готуємося зробити митні процедури ще жорсткішими на випадок, якщо Україна здійснить цей самогубчий крок і підпише угоду про асоціацію з ЄС».

Ці слова Глазьєва московський кореспондент The Wall Street Journal Джеймс Марсон вважає ознакою готовності Москви жорсткіше тиснути на Україну.

Читачам нагадують, що Росія віддавна намагається привабити Україну до свого Митного союзу обіцянкою дешевших цін на газ, але досі український уряд давав зрозуміти, що віддає перевагу угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

Англомовний часопис Libya Herald пише, що у порту Бенґазі вже четвертий тиждень перебуває під арештом українське судно «Етель» з екіпажем.

Зі статті випливає, що затримання санкціоноване лівійською владою на вимогу місцевих підприємців, котрі стверджують, що українська транспортна компанія вкрала у них партію з понад півтисячею автомобілів, які мали бути перевезені іншим українським судном з Йорданії у Лівію, але натомість опинилися в Україні.

Претензії висловлюються до української фірми Tomex Team.
Libia Herald пише, що капітан затриманого українського судна, який відмовився назвати своє ім’я, скаржиться на складні умови вже місячного перебування 19 українців під фактичним арештом у тісних умовах.

Сторони сподіваються, що автомобілі, про які йде мова, після судової тяганини таки будуть доправлені з України в Лівію, і буцімто судно «Фаїна» з вантажем на борту вже вийшло з Одеси кілька днів тому.

The New York Times розповідає, що представники українського руху Femen, відомі використанням оголених грудей під час протестних акцій, попросили урядового захисту після того, як, згідно з твердженнями, зазнали нападу під час відпочинку в Одесі.

Femen стверджує, що лідери руху Ганна Гуцол, Олександра Шевченко, а також Віктор Свяцький стали жертвами нападу невідомих поблизу помешкання, де вони зупинилися.

The New York Times переповідає, що, на думку Femen, організацію намагаються витіснити з України і свідченням цього є, як вони кажуть, вже п’ять нападів за останні кілька тижнів.

Читачі дізнаються, що український рух Femen, започаткований у Хмельницькому, зараз має штаб-квартири у Києві та в Парижі, а також філії в сімох інших країнах.

У статті йдеться, що учасниці Femen підозрюють російську сторону у причетності до тиску на них і пов’язують це з нещодавнім візитом в Україну російського патріарха Кирила та президента Путіна, проти якого вони раніше влаштовували протести, зокрема, в Німеччині кілька місяців тому, коли російський керівник зустрічався з канцлером Ангелою Меркель.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG