Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має захистити Україну від Росії, заявляють в Європарламенті


Представники групи народних партій Європарламенту – голова Комітету Європарламенту з питань закордонних справ Елмар Брок (Німеччина) і голова групи народних партій у Парламентській Асамблеї Євронест Яцек Сарюш-Вольські (Польща) – вважають, що ЄС має захистити Україну від торгових воєн із Росією. Про це, як повідомляє польська «Газета Виборча», йдеться в їхній заяві.

«Блокуючи імпорт з України, Росія розгортає торгову війну з Україною. Тиск зростає, аби утримати Україну від підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС», – говориться в заяві.

«ЄС як зацікавлена сторона в конфлікті має діяти для захисту України від дій Росії, тоді як Україні слід зробити все необхідне для підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС», – наголосили Брок і Сарюш-Вольські.

При цьому депутати наголосили, що такі дії Росії є ворожими не тільки щодо України, а й щодо ЄС, і висловили переконання в тому, що ЄС має зробити швидкі дипломатичні й політичні дії для захисту України та її права на вільний вибір свого майбутнього.

Російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами з України, після чого українські компанії заявили, що їх поставки на російський ринок фактично заблоковані. 18 серпня радник Президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене.
XS
SM
MD
LG