Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» оскаржила рішення суду про легітимність Київради


Акція опозиції під стінами Київради, 19 серпня 2013 року
Акція опозиції під стінами Київради, 19 серпня 2013 року
Постанова Окружного адмінсуду Києва від 9 серпня, якою на два роки подовжені повноваження Київської міської ради і її депутатів, оскаржена. На даний час до Київського апеляційного адмінсуду подані апеляційні скарги від Київської міської парторганізації «Батьківщина» й низки інших осіб, повідомили у прес-службі столичного осередку партії.

«Відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, постанова про легітимність Київради, винесена за позовом депутата Київради Юрія Дмитрука, не вступить в силу до закінчення розгляду всіх апеляцій, – заявляють у прес-службі. – Апеляційні скарги вже офіційно зареєстровані, зараз справа готується до направлення до Київського апеляційного адміністративного суду».

В апеляційній скарзі «Батьківщина» наголошує на великій кількості грубих порушень чинного законодавства. Зокрема, стверджує, що суд взагалі не мав права приймати позов до розгляду, оскільки депутат Дмитрук не мав права вимагати перевірки повноважень всіх своїх колег. Крім того, кажуть у «Батьківщині», розгляд справи відбувся із значними порушеннями норм чинного законодавства. Зокрема, «позовна заява Дмитрука не була розподілена випадковим чином, як того вимагає законодавство; суд визнав повноважною до 2015 року саме Галину Герегу, повноваження якої залежать від волі більшості Київради; рішення суду містить внутрішні протиріччя – судом цитуються вирвані із контексту норми закону, з яких робляться взаємовиключні висновки, тощо».

«В даному випадку, апелювати на правильність і законність роботи Київської міської ради і в. о. міського голови, цитуючи рішення Окружного адмінсуду за позовом Дмитрука, як це роблять представники столичної влади, не тільки некоректно, але й нерозумно», – заявляють у київській «Батьківщині».

Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її засідання і вимагає призначення виборів у столиці.

Вчора депутати Київради від більшості за менш ніж 15 хвилин розглянули й ухвалили низку постанов і три звернення до Верховної Ради, і секретар Київради Галина Герега закрила позачергове сесійне засідання. За її словами, Київрада продовжуватиме роботу, незважаючи на заяву опозиції про її нелегітимність.

Будівлю Київради в цей час охороняв «Беркут» і особи спортивної зовнішності. А під стінами Київради відбувався мітинг прихильників і противників її засідань. Опозиційні народні депутати, що намагалися зайти в приміщення міської ради, були заблоковані правоохоронцями і заявили про побиття з боку «Беркута».
XS
SM
MD
LG