Доступність посилання

ТОП новини

Україна може втратити мільярд гривень через історію з Roshen


Український бюджет може втратити мільярд гривень до кінця року через блокування експорту продукції Roshen до Росії. Про це заявив директор з розвитку компанії Євген Вовчановський.

«Це несплачені податки, нарахування на зарплату. Ще треба враховувати, що збитків завдано суміжним підприємствам, зокрема, українським. Йдеться про постачальників пакувальних матеріалів, сировини», – пояснив він.

Попри це, за словами Вовчановського, обсяги виробництва наразі скорочувати не планують. Можливо, йтиметься про зміну географії поставок, однак в які країни зміститься акцент постачання солодощів, Roshen коментувати не готовий.

Росспоживнагляд 29 липня ввiв заборону на постачання до Росії кондитерської продукцiї з українських фабрик корпорацiї Roshen, заявивши про її невiдповiднiсть вимогам якостi. Йшлося про виявлення в продукції бензопiрену – речовини, що має канцерогенні властивості.

Корпорацiя Roshen спростувала цi звинувачення. Позаплановi перевiрки продукцiї корпорацiї Roshen також здiйснили вiдповiднi органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Молдови і Білорусі: порушень не виявили.

Після переговорів українських і російських урядовців наприкінці минулого тижня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що продукція компанії Roshen зможе повернутися на ринок Росії після інспекції заводів і проходження процедури допуску.
XS
SM
MD
LG