Доступність посилання

ТОП новини

Чиновники Нікополя вкрали у держави майже мільйон гривень – прокуратура


Посадові особи Нікопольської міськради безпідставно перерахували приватній фірмі понад 900 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це сьогодні повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними з відомства, прокуратурою Дніпропетровської області під час перевірки додержання вимог бюджетного законодавства встановлено, що посадові особи відділу освіти та науки міськради, діючи в інтересах одного з господарських товариств, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів – актів виконаних робіт з реконструкції системи теплопостачання навчального закладу.

На підставі цих документів чиновники перерахували бюджетні кошти за роботи, які фактично не виконувались, повідомляє прокуратура.
За результатами перевірки прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене Кримінальним кодексом України (зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні доручили слідчому управлінню головного управління МВС України в області.
XS
SM
MD
LG