Доступність посилання

ТОП новини

Компанія колишнього депутата-регіонала придбала «Донбасенерго»


Фонд державного майна України визнав «Енергоінвест Холдинг» (Донецьк) переможцем приватизаційного конкурсу з продажу 60,77% держпакета акцій «Донбасенерго».

Торги відбулися 21 серпня в будівлі ФДМУ. На купівлю пакету акції, крім «Енергоінвест Холдинга», претендувала компанія «ТехНова». Сторони зробили 12 кроків з підвищення ціни.

«Енергоінвест Холдинг» запропонував за 60,773% акцій «Донбасенерго» найвищу ціну в 718,9 мільйона гривень, що майже на 78 мільйонів більше за його початкову ціну.

Мажоритарним акціонером Energoinvest Holding B.V., якій належить 91% компанії «Енергоінвест Холдинг», є бізнесмен, депутат від Партії регіонів Верховної Ради попереднього скликання Ігор Гуменюк.

За повідомленням прес-служби цієї компанії, створеної в 2013 році, основним напрямом її діяльності є інвестування і розвиток енергетичних активів в Україні.

«Ми переконані, що «Донбасенерго» має великий потенціал, незважаючи на істотне зношування основних фондів і необхідність масштабних вкладень у модернізацію. Наша команда має необхідний досвід і якісну експертизу, які дадуть можливість вивести підприємство на новий рівень розвитку», – цитує прес-служба слова Гуменюка.
XS
SM
MD
LG