Доступність посилання

ТОП новини

Азаров закликає Митний союз до справедливої торгівлі


Микола Азаров
Микола Азаров
Україна закликає своїх торгових партнерів, зокрема, учасників Митного союзу, дотримуватися правил взаємної торгівлі, визначених Світовою організацією торгівлі й угодою про зону вільної торгівлі СНД. Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Водночас, за його словами, Україна не чекає від Митного союзу ніяких пільг у взаємній торгівлі. «Потрібно враховувати реальності такими, якими вони є. Митний союз і нові правила в ньому і є такою реальністю. Пільгових режимів не буде, ми їх і не вимагаємо», – сказав Азаров.

Прем’єр також застеріг від зайвих політичних оцінок труднощів, що виникли останнім часом на російсько-українському митному кордоні, наголосивши, що торгової війни між двома країнами немає і не буде.

Російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів. Українські компанії заявляли, що їх поставки на російський ринок були фактично заблоковані.

Експерти пов’язували ситуацію на кордоні з бажанням влади Росії примусити Україну вступити до Митного союзу або зашкодити підписанню Україною угоди про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС, плановане на листопад.

Вчора в Міндоходів України повідомили про відновлення співпраці з Росією у штатному режимі.
XS
SM
MD
LG