Доступність посилання

ТОП новини

Американський журналіст виступив на захист геїв на Russia Today


Пряме включення журналіста зі США Джеймса Кірчика на фінансованому Росією телеканалі RT (раніше Russia Today) перервали після того, як він почав виступати проти ухваленого в Росії закону про заборону гей-пропаганди.

Журналіста, який пише для The New Republic і The Washington Post, запросили висловитися про вирок американському військовому Бредлі Менінгу. Проте він підняв підтяжки кольорів веселки (символ світового гей-руху), змінив тему розмови і заявив, що хоче виступити «проти жахливого антигейського закону, який підписав Володимир Путін».

Кірчик виступав зі своєю промовою понад дві хвилини, а ведучій, яка намагалася його перервати, заявив: «Ви 24 години на добу брешете про Америку. Я скажу правду за дві хвилини».

(Відео з офіційного каналу WashingtonFreeBeacon на Youtube)

Після цього включення з журналістом перервали.

Згодом у коментарі Радіо Свобода Кірчик заявив, що зазвичай не бере участі в ефірах таких телеканалів, як Russia Today, який він назвав «пропагандистськими каналами диктаторських урядів».

«Але я подумав, що через те, що зараз відбувається в Росії, це буде хорошим способом привернути увагу», – заявив журналіст, який раніше писав для Радіо Свобода.

Закон «про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх» ухвалений у Росії цього року.
XS
SM
MD
LG