Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинськ хоче заборонити заходи свободівців до Дня незалежності і державного прапора


Дніпродзержинська міська рада у четвер звернулась з позовною заявою до окружного суду Дніпропетровська, щоб заборонити урочистості, які організує міська дніпродзержинська організація ВО «Свобода» до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Про це Радіо Свобода сьогодні ввечері повідомила речник Дніпродзержинської міської організації ВО «Свобода» Олена Залевська.

За її даними, згідно з позовом, міська рада вимагає заборонити акції свободівців через те, що у тих же самих місцях заплановані акції «інших політичних сил». Як зазначила Олена Залевська, дніпродзержинські свободівці мали намір провести низку заходів 23 і 24 серпня, однак планували їх так, щоб вони не збіглися в часі із заходами інших партій: так, урочисту ходу до пам’ятника Тарасові Шевченку хотіли організувати після 10-ї ранку 24 серпня, тоді як місцеві регіонали мали проводити свої урочистості біля цього ж пам’ятника з 9.00 до 10.00.

«Наш юрист намагався довести, що позов міської ради є необґрунтованим, і висловив здивування тим, що заборона, якої вимагає міська рада, стосується тільки однієї політичної сили – ВО «Свобода». Рішення суду поки не ухвалене», – повідомила Олена Залевська.

23 серпня в Дніпродзержинську міський осередок Всеукраїнського об’єднання «Свобода» планував провести марш вишиванок до Дня Державного Прапора України. А 24 серпня, у День Незалежності України, свободівці мали намір провести урочистий мітинг і святкову ходу.
XS
SM
MD
LG