Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську заборонили акції свободівців до Дня прапора і незалежності


Дніпропетровський окружний суд задовольнив позов Дніпродзержинської міської ради і заборонив у цьому місті заходи місцевих свободівців до Дня прапора і Дня незалежності України. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомила речник Дніпродзержинської міської організації ВО «Свобода» Олена Залевська.

За її даними, суд мотивував заборону тим, що у тих же самих місцях в той самий час заплановані акції інших політичних сил.

Як сказала Залевська, попри цю ухвалу, свободівці вийдуть у суботу на святкування Дня незалежності. Суд заборонив проводити заходи біля пам’ятника Шевченкові з 9:00 до 10:00, відтак, як зазначила речник, свої урочистості місцеві опозиціонери організують після 10-ої ранку.

За словами Залевської, дніпродзержинські свободівці не дійшли згоди з місцевою владою щодо спільного проведення акцій з нагоди Дня прапора і Дня незалежності України.

«Міська рада надіслала нам листа, де запропонувала перенести наші заходи або долучитись до спільних заходів, але без партійних прапорів і лозунгів, які, я цитую, можуть «спровокувати порушення громадського порядку та протистояння з іншими присутніми на заході політичними партіями». Ми відповіли, що згодні, але якщо інші політичні сили теж будуть без партійної символіки. На цього листа вони не відповіли, натомість подали позов до суду, і суд нам заборонив наші акції у той час, коли святкує влада», – розказала Залевська.

Юрист обласної організації ВО «Свобода» Дмитро Барлюта повідомив, що зараз готує скаргу на суддю, що «своєю постановою незаконно обмежила права окремої політичної партії на відзначення головних свят країни».

23 серпня в Дніпродзержинську міський осередок ВО «Свобода» мав намір провести марш вишиванок до Дня прапора України. Учасники хотіли пронести центральним проспектом міста великий прапор України й урочисто підняти його на площі. А 24 серпня, у День незалежності України, свободівці планували провести урочистий мітинг і святкову ходу біля пам’ятника Тарасові Шевченку.
XS
SM
MD
LG