Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: Паніна треба покарати


Олексій Панін
Олексій Панін
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не сприймає вибачень російського актора Андрія Паніна перед кримськими татарами. За словами Чубарова, Панін має бути покараний відповідно до українського законодавства, а також видворений з України.

«Ви бачили ці вибачення? Мовляв, мене не так зрозуміли, журналісти винні, ЗМІ. Я думаю, що суть того, що він сказав до того, й сам характер вибачень – абсолютно різні речі», – заявив Чубаров сьогодні в Сімферополі, коментуючи вибачення, з якими Панін звернувся вчора в Керчі.

«Мене сьогодні запитували: то ви пробачаєте йому чи ні? Може, одна або дві людини йому й пробачають. Я – ні. За весь народ не говоритиме, але я знаю настрої людей. Тут не може бути пробачення, тут має бути покарання. За українськими законами його мають заарештували, потрібно провести необхідні слідчі заходи, відкрити кримінальну справу, і, як мінімум, він повинен чекати тут переслідування в суді», – додав він.

Відповідаючи на запитання про те, яких заходів кримські татари мають намір ужити стосовно Паніна, Чубаров зазначив: «Запевняю вас: Паніна буде видворено з Криму – ми цього доб’ємося».

Чубаров також висловив подив у зв’язку з тим, що керівництво Криму ніяк не відреагувало на образливі висловлювання російського актора. А реакцію МЗС один із лідерів Меджлісу назвав недостатньою. «МЗС відреагував лише на частину образ Паніна, в частині того, що Крим є складовою України. МЗС вдало, наче не помітило, що іноземець, який перебуває на території України, образив українське суспільство й цілеспрямовано частину українського суспільства за етнічною ознакою», – сказав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

У вівторок в Алушті Олексій Панін потрапив у ДТП. Машина актора зачепила автівку місцевого мешканця. Панін вийшов з салону свого автомобіля і побив водія пошкодженого авто – кримського татарина. Після цього Олексій Панін допустив образливі вислови на адресу кримських татар.

Кримська міліція відкрила стосовно Паніна кримінальне провадження за завдання умисного легкого тілесного ушкодження.

У МЗС України закликали правоохоронні органи дати належну оцінку, а також ужити заходів не тільки щодо дій, пов’язаних із ДТП, а і з приводу «цілком абсурдних і позбавлених здорового глузду висловлювань».

Вчора ввечері з’явилася інформація про те, що актор попросив вибачення, заявивши, що не хотів образити кримських татар, а його слова стосувалися «хамської поведінки» іншого учасника ДТП.
XS
SM
MD
LG