Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову заявила про «провокацію» з заявами про хімічний напад у Сирії


Будівля МЗС Росії в Москві
Будівля МЗС Росії в Москві
Речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич знову виступив сьогодні з заявою про те, що ймовірна хімічна атака біля столиці Сирії Дамаска, про яку заявляє сирійська опозиція, має «вочевидь провокаційний характер».

При цьому він посилається на якісь повідомлення в інтернеті, які твердять, що повідомлення про інцидент зі звинуваченнями на адресу сирійських урядових військ «були виставлені за кілька годин до так званої атаки», а відтак «ідеться про наперед сплановану акцію».

У Росії вважають за неприпустимі заклики, що лунають, зокрема, з «деяких європейських столиць» вчинити тиск на Раду безпеки ООН і вже зараз ухвалити рішення вдатися до сили, мовиться в заяві. На її завершення речник МЗС згадав про «епізод із застосуванням опозицією хімічної зброї в місті Хан-аль-Асаль» неподалік Алеппо, цього разу не поставивши під сумнів таку версію, яку висунула влада Сирії.

Учора Лукашевич уже виступав із заявою схожого змісту.

За даними різних сирійських опозиційних організацій, унаслідок кількох ударів ракетами з хімічними боєголовками в місцевості Гута, яка охоплює столицю Дамаск зі сходу й півдня, позавчора вранці загинули від майже 170 до понад 1 тисячі 700 людей, зокрема, цивільних, жінок і дітей. Влада Сирії категорично відкидає це. Незалежних підтверджень чи спростувань заяв сторін наразі немає.

Раніше сторони сирійського конфлікту вже звинувачували одна одну в застосуванні хімічної зброї, зокрема, у квітні під містом Алеппо, в місцевості Хан-аль-Асаль. Росія, фактичний союзник влади Сирії, і тоді відразу пристала на версію офіційного Дамаска.
XS
SM
MD
LG