Доступність посилання

ТОП новини

Президентові надходять вітання іноземних чільників із Днем Незалежності


(архівне фото)
(архівне фото)
Президентові Віктору Януковичеві надходять численні вітання з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, повідомляє в суботу прес-служба голови держави.

Зокрема, теплі вітання народові України передав президент США Барак Обама. «Протягом останніх двох десятиліть наші нації разом зробили багато для забезпечення миру та безпеки в усьому світі, і наше стратегічне партнерство віддзеркалює зобов’язання Сполучених Штатів допомагати народові України досягти своєї мети і стати благополучною європейською демократією», – мовиться у вітанні. Президент США висловив сподівання на «нашу тісну співпрацю протягом наступних місяців, щоб допомогти Україні досягти прогресу в її європейських прагненнях та проведенні реформ, які необхідні для забезпечення верховенства права та успішної і відкритої економіки».

Президент Росії Володимир Путін у вітальній телеграмі високо оцінив всебічний характер українсько-російських зв’язків, а також зазначив, що його нещодавні зустрічі з президентом України в Києві та Севастополі, спільне святкування 1025-річчя Хрещення Русі, а також Дня флоту України і Дня Військово-морського флоту Росії знову підтвердили непорушність вікових традицій дружби і добросусідства. Президент Росії висловив готовність і надалі нарощувати взаємовигідне українсько-російське співробітництво в політичній, економічній і гуманітарній сферах, просувати перспективні проекти як у двосторонньому форматі, так і в рамках СНД в інтересах народів України та Росії.

Президент Польщі Броніслав Коморовський вітав президента і народ України з Днем Незалежності від імені польського народу в телефонній розмові з Віктором Януковичем. Президент Польщі побажав українській державі миру, злагоди та процвітання, а також успішного поступу на шляху євроінтеграції.

Президенти ще низки європейських країн у своїх вітаннях висловлювали сподівання, що Україна зближуватиметься з Європейським союзом на основі спільних цінностей.

Зокрема, президент Німеччини Йоахім Ґаук у своєму вітанні заявив, що «Німеччина щиро зацікавлена у стабільній і квітучій Україні, яка б визнавала такі європейські цінності, як демократія і правова держава». «Ми і в майбутньому як надійний партнер будемо поруч із Вашою країною та на основі цих спільних цінностей підтримуватимемо в міру своїх сил подальше наближення України до Європейського союзу, а також пов’язані з ним зусилля, спрямовані на реформи», – мовиться в його вітанні.

Президент Франції Франсуа Олланд, вітаючи українського колегу з національним святом, висловив надію, що «зближення України з Європейським союзом триватиме й надалі, сягнувши нового етапу протягом найближчих місяців». «Таке зближення, у відповідності до загальних цінностей демократії та правової держави, які покладені в основу політики партнерства Європейського союзу з його східними партнерами, відповідає довгостроковим інтересам Європейського союзу і України. Переконаний, що Вам вдасться надіслати імпульси, які дозволять підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом», – заявив він.

Президент Австрії Гайнц Фішер у своєму вітанні висловив надію, що «запланований саміт «Східного партнерства» ЄС у Вільнюсі в кінці листопада поточного року буде успішним для всіх учасників».

Україна сподівається, що Євросоюз підпише з нею угоду про асоціацію в листопаді, на саміті учасників програми ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі в Литві.

Вітання надходять і від керівників інших країн світу.
XS
SM
MD
LG