Доступність посилання

ТОП новини

Інспектори ООН у Сирії потрапили під обстріл


Автоколона інспекторів ООН вирушає до місця можливого хімічного нападу з готелю в Дамаску, 26 серпня 2013 року
Автоколона інспекторів ООН вирушає до місця можливого хімічного нападу з готелю в Дамаску, 26 серпня 2013 року
Автомашина з інспекторами ООН із хімічної зброї в Сирії, які їхали до місця ймовірного хімічного удару під Дамаском, потрапила сьогодні під обстріл.

За повідомленням речника ООН, невідомі снайпери здійснили по першій машині з автоколони інспекторів з кілька прицільних пострілів.

Ніхто не потерпів, але інспекторам довелося повернутися, щоб замінити пошкоджене авто, перш ніж вони знову вирушили до місця можливого хімічного нападу.

Державне телебачення Сирії звинуватило в обстрілі «терористів», як офіційний Дамаск називає всіх своїх збройних супротивників.

Учора влада Сирії вперше дозволила інспекторам відвідати одне з місць неподалік столиці, де, як стверджує опозиція, минулої середи внаслідок кількох ударів урядових військ ракетами з хімічними боєголовками загинули сотні людей. Дамаск заперечує ці звинувачення.

На Заході все більше схиляються до думки, що влада Сирії дійсно вдалася до хімічної зброї в місцевості під Дамаском, яку контролює опозиція. Позавчора міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» заявила, що має повідомлення про загибель 355 людей і шпиталізацію близько 3 тисяч 600 із симптомами дії нейротоксичного агента в тому місці і в той час, коли, як каже опозиція, відбувся хімічний удар. Сирійська обсерваторія прав людини, правозахисна організація, яка працює в Лондоні, заявила того ж дня, що на той час задокументувала загибель унаслідок хімічного нападу 322 людей, серед них 54 дітей і 82 жінок. Різні сирійські опозиційні організації наводили й значно більші числа – до понад 1 тисячі 700 – загиблих; ці заяви не підтверджені і не спростовані з незалежних джерел.
XS
SM
MD
LG