Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про участь України і в зоні вільної торгівлі з ЄС, і в Митному союзі не мають сенсу – Росія


Ігор Шувалов, архівне фото
Ігор Шувалов, архівне фото
Продовжувати подальші переговори про перспективи одночасної участі України і в зоні вільної торгівлі з Європейським союзом, і в Митному союзі немає сенсу, заявив у понеділок перший віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Шувалов за результатами зустрічі прем’єрів обох країн під Москвою.

За його словами, угода про зону вільної торгівлі з ЄС «абсолютно» зв’язує Україну, і вона не має можливості на компроміс із приводу єдиного митного тарифу Митного союзу.

За словами чільного російського урядовця, які наводить російське агентство «Інтерфакс», про це йшлося цього дня і вранці на рівні робочої групи в Москві, і потім на міжвідомчому рівні, і врешті вдень на зустрічі сам-на-сам прем’єр-міністрів обох країн.

У разі підписання угоди про вільну торгівлю між ЄС і Україною, повторив Шувалов побоювання своєї країни, деякі товари з ЄС зможуть безконтрольно потрапляти на територію Росії. Тому, попередив він, можливо, доведеться вдатися до норм одного з додатків до угоди про зону вільної торгівлі СНД і запровадити проти України спеціальні методи митного контролю.

У понеділок питання взаємодії України і Росії у зв’язку з очікуваним підписанням угоди про асоціацію і створенням зони вільної торгівлі між Україною і ЄС обговорювали на зустрічі під Москвою прем’єри обох країн Микола Азаров і Дмитро Медведєв.
XS
SM
MD
LG