Доступність посилання

ТОП новини

Під Кабміном переливали воду


Сьогодні під Кабінет міністрів України прийшли близько 30 жителів багатоквартирних будинків Києва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Вони вимагають чесної тарифікації оплати комунальних послуг. Підставою для акції є те, що, за словами організаторів, мешканцям будинків, які об’єднані в ОСББ і ЖБК нараховують за гарячу воду й опалення подвійні тарифи.

Учасники акції принесли наповнені водою каструлі. Під час протесту вони символічно переливали воду «з пустого в порожнє», як заявили організатори акції з громадської ініціативи «Воля».

На мешканців будинків чинять судовий тиск: через рішення судів рахунки кооперативів і ОСББ блокують, тим самим позбавляючи мешканців можливості платити за вивезення сміття, обслуговування ліфтів і ремонти, пояснив активіст громадської ініціативи «Воля» Олексій Герман.

Серед вимог мітингувальників – зобов’язати «Київенерго» і «Київводоканал» укласти прямі договори з мешканцями на надання чітко визначених комунальних послуг за справедливими цінами.

Як заявили учасники мітингу, «Київенерго» і «Київводоканал» доводять людей до банкрутства. Вирішити цю проблему, на їхню думку, може лише уряд. Протестувальники вимагали зустрічі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Вчора у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Радіо Свобода сказали, що мітингувальники помилилися із вибором місця для акції протесту.
XS
SM
MD
LG