Доступність посилання

ТОП новини

У Києві збирають ручки для Януковича


У Києві збирають ручки для Януковича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

У Києві збирають ручки для Януковича

У Києві розпочалася акція «Підпису – ЄС!» на підтримку підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Організатори кажуть, що завдяки такій ініціативі вони символічно уповноважують президента підписати документ.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в рамках флеш-мобу громадянам пропонуватимуть здати свої ручки в обмін на зірочку-наліпку із текстом: «Я уповноважую президента підписати угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Підпису – ЄС!».

Окрім того усі, хто взяв участь у акції, зможуть пояснити у відеозверненнях на сайті www.pidpys.eu, чому їхня ручка за Європейський союз.

«Кожен із нас може цим символічним кроком висловити свою підтримку Віктору Федоровичу Януковичу у його намірі підписати цю угоду. Так, вам не почулося. Ми тут є затяті критики режиму, його жертви і скептики, але, тим не менше, ми зараз хочемо допомогти президенту зробити цей рішучий крок. Ми готові багато чого зробити», – пояснила одна і учасниць акції, представник журналістського руху «Стоп цензурі!» Наталія Соколенко.

Серед інших, хто приєднався до акції, також були журналісти Сергій Лещенко і Анастасія Станко, громадський активіст Єгор Соболєв, керівник ГО «Центр UA» Олег Рибачук, директор проектів ГО «Центр UA» Світлана Заліщук і науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Ідея акції «Підпису – ЄС!» належить активістам руху «Ми – європейці» Денису Самегіну й Артему Соколенку.

Флеш-моб триватиме до середини жовтня по всій Україні. Із зібраних ручок напередодні саміту Вікторові Януковичу передадуть інсталяцію.
XS
SM
MD
LG