Доступність посилання

ТОП новини

Кораблі НАТО зайшли в бухту Севастополя, попри пікет проросійських сил


До порту Севастополя з візитом прибули кораблі зі складу другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО. За повідомленням прес-центру командування Військово-морських сил України, у складі групи – флагманський корабель FGS Mosel (ВМС Німеччини), тральщик FGS Rottweil (ВМС Німеччини) і тральщик TCG Erdemli (ВМС Туреччини).

У заходах програми візиту також бере участь делегація заступника командувача Морського компоненту НАТО «Нортвуд» віце-адмірала Крістіана Канова (ВМС Франції).

Програма візиту передбачає протокольні зустрічі, спілкування моряків прибулих кораблів з їхніми українськими колегами, проведення дружнього матчу з баскетболу, знайомство з визначними місцями Севастопольського регіону.

Вхід угруповання у бухту пікетували близько сотні активістів проросійських і лівих організацій міста. Акція не завадила швартуванню військових кораблів.

Візит групи кораблів НАТО проходить у відповідності до переліку заходів військового співробітництва Збройних сил України на 2013 рік і триватиме до 2 вересня.
XS
SM
MD
LG