Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили перший в Україні інтернет-магазин для в’язнів


У Дніпропетровську в четвер презентували перший в Україні інтернет-магазин для ув’язнених. На спеціальному сайті родичі засуджених обирають продукти та інші речі, які хочуть передати в колонію чи ізолятора. Як повідомив сьогодні речник управління Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області Ярослав Костюченко, з допомогою інтернет-магазину будь-хто, маючи інтернет, з будь-якої точки може оформити передачу засудженому. Мінімальна вартість передачі – 250 гривень. Оформлене замовлення після оплати банківською карткою, через термінал або пошту потрапляє до пенітенціарної установи. За доставку треба заплатити 7% додатково.

Асортимент інтернет-магазину наразі невеликий: продукти харчування та товари першої необхідності. Раніше, щоб їх передати за ґрати, родичам ув’язнених доводилось по кілька годин стояти у черзі. Ціни на усе трохи нижчі, ніж у звичайних магазинах.

За словами Ярослава Костюченка таким чином значно полегшується процес передачі харчів ув’язненим, адже тепер їх не потрібно перевіряти на наявність заборонених предметів.

Наразі до інтернет-магазину підключені два заклади пенітенціарної служби області – слідчий ізолятор № 4 Дніпропетровська і виправна колонія № 26 у Жовтих Водах, у вересні долучаться інші. У подальшому в пенітенціарній службі обіцяють вдосконалювати цей сервіс та поширити досвід на усі колонії.
XS
SM
MD
LG