Доступність посилання

ТОП новини

Міські дороги в Україні почнуть відновлювати з 2014 року – Янукович


Президент України Віктор Янукович заявляє, що з 2014 року в Україні розпочнеться відновлення доріг у містах.

«Дороги ці руйнувалися 20 років. 2014 рік буде першим роком, коли ми почнемо відновлювати міські дороги. Хоча опозиція буде казати, що президент під вибори щось там робить...», – сказав він в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам.

Янукович зауважив, що в Україні не припиниться будівництво магістральних доріг, але можуть дещо зменшитися темпи. «Ви зі мною погодитеся, що магістральні дороги ми більш-менш привели до ладу, починаючи з заходу на схід у всіх областях. На заході України дороги кращі, тому що ми готувалися до Євро-2012 і почали з кордону з Європою. На сході ситуація трохи гірша, але ми підтягнемо», – сказав він.

Президент також вважає, що необхідно серйозно поліпшити ситуацію з дорожньою інфраструктурою на півдні України. «Там два коридори, й потрібно зробити так, щоб Україну можна було півднем спокійно проїжджати», – пояснив він.

Крім того, Янукович вказав, що в період між 2004 і 2010 роками зробили велику помилку, коли було значно підвищено тарифи на залізничні перевезення, і вантажі почали активніше возити автомобілями, а українські дороги були до цього не готові. «Не готові до таких вантажів, по 40-50 тонн. І вантажні автомобілі розбили наші дороги», – сказав президент.

Раніше цього місяця в Укравтодорі повідомили, що 117 тисяч кілометрів доріг загального користування до кінця року передадуть до сфери управління облдержадміністрацій і Ради міністрів Криму.
XS
SM
MD
LG