Доступність посилання

ТОП новини

В авіакатастрофі в Донецьку звинувачують пілота


Уламки АН-24, який розбився в Донецьку, 14 лютого 2013 року
Уламки АН-24, який розбився в Донецьку, 14 лютого 2013 року
В аварії літака АН-24, який виконував чартерний рейс Одеса-Київ 13 лютого цього року, прокуратура Донецької області звинувачує пілота.

Розслідування по цій справі завершили і передали в Ясинуватський міський районний суд. Аварія сталася, коли літак виконав некоректну посадку в донецькому аеропорту імені Прокоф’єва. Під час приземлення повітряне судно вилетіло за межі злітно-посадкової смуги. Від удару літак перевернувся, а його корпус розпався. Внаслідок аварії загинули п’ятеро людей.

«В ході досудового розслідування встановлено, що на борту судна перебували 48 осіб разом із шістьма членами екіпажу. Також стало відомо, що в даному складі екіпаж жодного разу не здійснював польоти. Окремі його члени мали недостатній льотну практику», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім того, за даними відомства, пілот не проводив у повному обсязі передпольотну підготовку. «Зокрема, він не перевірив особисто по документах і приборах кількість палива. Також було зафіксовано перевантаження літака на 1500 кілограмів. Також встановлено, що були порушені правила посадки повітряного судна при складних метеорологічних умовах. Причиною падіння літака стала втрата швидкості нижче допустимої, що було обумовлено порушенням техніки пілотування з боку командира», – наголовили в прокуратурі.

Справу по суті розглядатиме Ясинуватський міський районний суд, бо злітно-посадкова смуга розташована вже на території Ясинуватої.
XS
SM
MD
LG