Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілі 18 травня в Києві журналісти: вибачення кривдників – важливий прецедент для ЗМІ


Обвинувачені
Обвинувачені
Потерпілі під час акції 18 травня в Києві журналісти Ольга Сніцарчук і Влад Содель заявляють про важливість публічного вибачення їхніх кривдників, і вважають, що це стане прецедентом для тих, хто не поважає професію журналіста.

«У цій угоді (мировій угоді між потерпілими та підсудними – ред.) все влаштовує нашу сторону. Ми не кровожерливі. Ми не хотіли від початку затягувати цей процес. Ми вважаємо призначені покарання цілком допустимими і враховуємо те, що вони щиро розкаюються не лише перед нами, а й перед усіма журналістами», – сказала Ольга Сніцарчук.

Сьогодні троє підсудних у справі про побиття журналістів 18 травня в Києві підписали з потерпілими мирову угоду.

За текстом угоди, Тітушко згоден на покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки, Пшук і Приходько на два роки обмеження волі з випробувальним терміном у 1,5 року, а також на виплату компенсації.

Ще один підсудний Андрій Ярошенко відмовився підписувати мирову угоду, заявивши про свою невинуватість. Його справу суддя перенесла в окреме провадження.

18 травня невідомі молодики напали на журналістку «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Комерсант» Влада Соделя під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі.
XS
SM
MD
LG